Yhteystiedot

Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Kulttuurin yksikkö / Muotoiluala
Kotikouluntie 1
66300 Jurva
www.seamk.fi

Muotoilijat

Hankkeessa ovat mukana muotoilijat Susan Elo, Tuula Falk, Miwa Ishizuka, Matti Kankkunen, Matti Korpela, Yrjö Kukkapuro, Egon Missik, Tella Tauriainen, Terhi Tuominen, Teppo Vahteristo ja Esa Vesmanen.

 

Susan Elo

susan_elo_dsc_1554.jpg

Susan Elo (s. 1966) on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta ja opiskellut myös  Royal College of Art and Polytechnic of Leedsissa. Hän työskentelee omassa toimistossa Helsingissä mm. sisustussuunnittelun ja valaisinsuunnittelun parissa. Tässä projektissa hän tutkii mahdollisuuksia uudenlaisten seniorikalusteiden luomiseen.

Miksi muotoilu on tärkeää?

"Hyvä muotoilu lisää käytettävyyttä ja kauneutta elämään."

www.susanelo.com

 

Tuula Falk

tuula_falk.jpg

Sisustusarkkitehti Tuula Falk asuu ja työskentelee Ruotsissa. Hänen kädenjälkensä näkyy myös suomalaisissa huonekalumallistoissa. Tässä projektissa häntä kiinnostavat erityisesti perinteisen tyylihuonekalun päivittäminen tähän päivään ja käsityön mahdollisuudet puukalusteessa.

www.falkarkitekter.se

 

Miwa Ishizuka

miwa_ishizuka_dsc_1437.jpg

Miwa Ishizuka on Lahden muotoiluinstituutista valmistunut kalustemuotoilija. Hän on kotoisin Japanista, ja asuu nyt Suomessa. Hän työskentelee Muotoilun ja median palvelukeskus DF Oy:ssä Lahdessa sekä Helsingissä.

 

 

 

 

 

 

Matti Kankkunen

matti_kankkunen_dsc_1459.jpg

Matti Kankkunen on koulutukseltaan muotoilija (AMK). Taustaltaan Kankkunen on puualan artesaani ja hän opiskelee kalustesuunnittelun maisteriohjelmassa. Tässä projektissa on pyritty kehittämään pitkäikäinen, trendeistä vapaa, funktiopohjainen mallisto. Malliston valmistus pohjautuu korkeatasoiseen puusepäntyöhön kotimaisesta koivupuusta. Mallit pohjautuvat aiemmin toteutettuihin koemalleihin, ”kalusteaakkosiin”.

matti.kankkunen(at)gmail.com

 

 

 

Matti Korpela

matti_korpela_dsc_1472.jpg

Matti Korpela (s. 1985) on Seinäjoen ammattikorkeakoulun muotoilun yksikön kasvatteja - artesaani sekä muotoilija AMK. Tässä projektissa työn alla on kotikonttorikalusteiden suunnittelu.

 

 

 

 

 

 

Yrjö Kukkapuro

yrjo_kukkapuro_dsc_1625.jpg

Sisustusarkkitehti Yrjö Kukkapuro on suomalaisen funktionalismin keskeisimpiä hahmoja. Kukkapuro on työskennellyt freelancerina 1950-luvulta lähtien, ja monet hänen ensimmäisistä töistään ovat edelleen tuotannossa. Tässä projektissa on pyritty kehittämään pitkäikäinen, trendeistä vapaa, funktiopohjainen mallisto. Malliston valmistus pohjautuu korkeatasoiseen puusepäntyöhön kotimaisesta koivupuusta. Mallit pohjautuvat aiemmin toteutettuihin koemalleihin, ”kalusteaakkosiin”.

 

 

 

Egon Missik

egon_missik_dsc_1411.jpg

Egon Missik on Lahden muotoiluinstituutista valmistunut teollinen muotoilija. Tässä projektissa hän on keskittynyt tulevaisuuden kotitoimistokalusteiden suunnitteluuun.

www.mustadesign.fi

 

 

 

 

 

 

Tella Tauriainen

tella_tauriainen_dsc_1429.jpg

Tella Tauriainen on Lahden muotoiluinstituutista valmistumassa oleva muotoilija AMK. Hän työskentelee Muotoilun ja median palvelukeskus DF Oy:ssä Lahdessa.Tässä projektissa häntä kiinnostaa senioriasumisen kehittäminen.


 

 

 

 

 

Terhi Tuominen

terhi_tuominen_dsc_1490.jpg

Terhi Tuominen (s. 1979) valittiin Vuoden nuoreksi muotoilijaksi vuonna 2009. Hän on opiskellut kalustesuunnittelua London Metropolitan Universityssa sekä Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän työskentelee Helsingissä. Terhi Tuominen suunnittelee huonekaluja, sisustuksia ja tapahtumia, ja hän piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä Japanissa vuonna 2010. Tässä projektissa hän keskittyy mm. senioriasumiseen sekä  materiaalien uusien käyttötapojen kehittämiseen.

www.dayground.com

 

 

 

Teppo Vahteristo

teppo_vahteristo_dsc_1508.jpg

Teppo Vahteristo (s. 1961) on muotoilija, joka asuu ja työskentelee Luvialla. Hän valmistelee myös väitöskirjaa Aalto-yliopistoon, aiheenaan istumisen ergonomia. Tässä projektissa häntä kiinnostavat uudenlaisen seniorihuonekalun mahdollisuudet sekä perinteisen tyylihuonekaluosaamisen siirtäminen nykyaikaiseen muotoiluun.

Miksi muotoilu on tärkeää?

"Puu on tulevaisuuden nokia. Puun materiaaliset ominaisuudet ovat vailla vertaa: lujuus, joustavuus, luonnollisuus, fysiologinen turvallisuus, kauneus. Taidokkaasti muotoilemalla voidaan valloittaa maailmaa."

 

Esa Vesmanen

esa_vesmanen_dsc_1573.jpg

Esa Vesmanen on sisustusarkkitehti SIO ja Master of Arts. Hän on osakkaana Pure Design -yrityksessä Helsingissä. Hän on kuratoinut Playful - New Finnish Design -tapahtuman New Yorkissa 2009 sekä osallistui vastikään HIRAMEKI-näyttelyyn Tokiossa. Tässä projektissa hänellä on työn alla sosiaalinen keittiö.

www.puredesign.fi